Sexual Healing

In mijn praktijk zie ik veel mensen met seksueel trauma of andere blokkades. Een sexual healing kan daarbij helpen en ondersteunt ook bij herstel na ziekte, stress en relatieproblemen. Een sexual healing is vaak een lichaamsgerichte therapie. Tijdens deze sessie beginnen we met het bespreken van je hulpvraag en doen we een korte ademhalingsoefening om je lichaam te ontspannen.

Vervolgens ga je met kleding aan op het matras op de grond liggen en starten we de healing. Ik stem me af op jouw energie. Ook stel ik waar nodig geregeld vragen om contact te houden zodat het veilig voelt. We werken met het zelfhelend vermogen, zodat jouw lichaam zich weer herinnert wat er nodig is om optimaal te functioneren.

Ik raak je tijdens de healing afwisselend wel en niet aan. Vaak komt er tijdens een healing informatie bij mij binnen die geheeld mag worden en dat spreek ik naar je uit, zodat we het samen kunnen transformeren. We werken met de psoas spier en het reguleren van het zenuwstelsel om diep opgeslagen trauma in het lichaam op te lossen. Na afloop bespreken we de sessie, zodat je het proces zelf thuis verder kunt ondersteunen.
Een sexual healing is laagdrempelig en kan een mooie opstap zijn naar een tantrasessie.

Er kwam een vrouw van 28 jaar in mijn praktijk en ze vond het heel spannend. Er waren seksuele handelingen bij haar verricht toen ze 11 jaar was, ze had al verschillende therapieën gevolgd, maar het was nog niet verwerkt in haar lichaam. Ze kwam in sportkleding en heeft die ook de hele sessie aangehouden. Een paar dagen na de sessie stuurde ze me een bericht, hoe goed ze zich voelde en ik vroeg of ik het mocht delen op mijn website om andere vrouwen en mannen ook over de drempel te halen om trauma met healing te verlichten. Ik voel me dankbaar voor haar feedback.

“Sinds dinsdag voel ik me echt helemaal weer met een warm gevoel van binnen. Terwijl ik me eerder niet zo heb gevoeld, ik zit vaak in mijn hoofd en voel mijn lichaam en überhaupt emoties niet zo. Het was voor mij nieuw dat iemand vóór mijn grens stopt i.p.v. eroverheen. Voelde me echt gezien als mens 🙂 Echt heel bijzonder. Er is helemaal niks speciaals gebeurd en juist was het heel erg laagdrempelig, maar ik voelde me ZO gezien. Heel raar, blijkbaar heb ik daar toch heel erg behoefte aan. Ik vind het echt bijzonder dat jij dit mensen kan bieden! Vind het echt heel bizar om mee te maken en voelen en het maakt me ook wel in de war. Maar ik denk echt dat jij me een stuk veiligheid gaf dat ik een tijd lang niet heb gekend! En dat ik dat mezelf mag gaan geven. En de energie die daaruit ontstaat ga ik mee aan de slag 🙂 Het is meer een soort hechtingsbehoefte denk ik, het ervaren van veiligheid wat ik weer kan uitbouwen in energie en zelf verder kan ontwikkelen?
Er is zoveel rust, eerlijkheid, oprechtheid en ruimte voor een soort respect/liefde voor je medemens bij jou in je praktijk en in je hele houding. Terwijl de wereld soms best gericht is op prestaties, haast, doelen, tijdsdruk en hoogtepunten (ook in intimiteit) bereiken, wat juist niet is wat ik belangrijk vind. Het gaat mij meer om verbinden. Ik, zien en gezien worden en leven in het nu. En onvoorwaardelijk oke zijn als mens (ook met grenzen of niet behaalde doelen of als een mening afwijkt of als je niet aan het plaatje voldoet etc.). Volgens mij kan je zowel mensen die stevig staan goed helpen als ook mensen die nog wat vertrouwen nodig hebben, omdat je zo oprecht vanuit jezelf iedereen accepteert en iedereen verder brengt vanaf waar ze staan. Ik hoop ook dat nog heel veel vrouwen deze stap gaan zetten 🙂