Wat is een tantramassage?

Vaak krijg ik de vraag wat een tantramassage nou precies is. Ik vertel dan altijd dat het een totale lichaamsmassage is waar de seksuele energie ingezet wordt om een nieuwe ervaring te voelen. Die ervaring kan bijvoorbeeld zijn dat je lichaam ‘aan’ gezet wordt. Je voelt je blij, bewust en hebt zin in het leven. Ook wordt je seksuele gevoel diep ontwikkeld als je vaker een tantramassage doet. In de online pornowereld lijkt seks verheven tot een mechanische beweging die leeg aanvoelt. Door tantra wordt je seksuele beleving tot een diepe intensiteit gebracht, waarvan je het bestaan niet wist!

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding.  Door tantra ben je tot meer vreugde en genot in staat en neem je afstand van vooroordelen. In tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking.

Seksuele energie
Bij een tantramassage laten we onze energie stromen door ons hele lichaam. We doen dat aan de hand van oefeningen en ademhaling. Ik begeleid je daar stap voor stap in, zodat je het op je eigen niveau kan toepassen. Daarna begint de tantramassage, ook hierbij letten we  op onze ademhaling. Tijdens de massage kijk ik naar jouw energie en maak ik je bewust van plekken in je lichaam waar de energie meer aandacht nodig heeft. Bij een tantramassage werk ik ook met seksuele energie en daar horen ook de lingam (penis) en yoni (vagina) bij. Ik ga hierbij respectvol en integer te werk en altijd binnen jouw grenzen. Het gaat in deze massage om het ontvangen en ontvankelijk zijn en om het bewustworden van je eigen seksuele energie. Verwacht geen passieve massage, je werkt zelf volop mee om je energie wakker te maken door middel van ademhaling en pranayana’s. Tijdens een tantra massage maken we verbinding tussen hart, ziel en lichaam en werken we zonder einddoel. Naarmate je vaker komt voor een tantrasessie, kijken we hoe we kunnen verdiepen, zodat je in staat bent om tantra ook echt toe te passen in je dagelijks leven.