Tantramassages

Vaak krijg ik de vraag wat een tantramassage nou precies is.

Tantra is gericht op emotionele en lichamelijke bevrijding. Door het beoefenen van tantra ben je tot meer vreugde en genot in staat en neem je afstand van vooroordelen. De nadruk ligt op ontspanning en bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking.

Een tantramassage is een totale lichaamsmassage waarbij het gaat om het ontvangen van en ontvankelijk zijn voor seksuele energie. Deze wordt aangewakkerd en ingezet voor een reis die we samen maken. Mensen beschrijven het vaak alsof ze het gevoel krijgen dat hun hele lichaam ‘aangezet’ wordt. Zij voelen zich blijer, meer bewust van het lichaam en seksualiteit en krijgen meer zin in het leven en de liefde. Dit gevoel wordt steeds dieper ontwikkeld wanneer je vaker aan tantra doet of een tantramassage ondergaat. Blokkades in lichaam en emotie worden hanteerbaar en kunnen voorgoed oplossen.

Verwacht geen passieve massage, je werkt zelf volop mee om je energie wakker te maken door middel van verschillende ademhalingstechnieken. We kijken wat werkt
voor je. Samen maken we verbinding tussen hart, ziel en lichaam en werken zonder einddoel.

In de pornografie wordt seks meestal uitgehold tot haast mechanische bewegingen. Slechts uiterlijk en prestaties lijken te tellen met het orgasme als enige doel en hoogste goed. Door de tantra te beoefenen zul je merken dat je seksuele opwinding tot een veel intensere en meer langdurige beleving zal leiden. Je zult een hoeveelheid energie en warmte voelen stromen waarvan je het bestaan niet wist. Kortstondig ‘pieken’ is heerlijk maar bij veel mensen zorgt de weg ernaartoe helaas voor stress door onzekerheden en drang naar prestatie; men vergeet te genieten van de weg ernaartoe. 

Seksuele energie
Bij een tantramassage laten we onze energie door het hele lichaam stromen. Dit doen we aan de hand van verschillende oefeningen waarbij de focus ligt op onze gezamenlijke ademhaling. Ik begeleid je overal stap voor stap in, we doen het allemaal samen.

Tijdens de massage kijken en voelen we hoe je lichaam reageert, naar je energie. We maken ons bewust van plekken in je lichaam die meer (of juist minder) aandacht nodig hebben. Ook aanraking van de lingam (penis) en yoni (vulva) kunnen hierbij horen. Wat er ook gebeurt, ik zal altijd en volledig binnen jouw grenzen werken. Respectvol, integer en zonder oordeel.

Chat openen
Hoi, kan ik je helpen?