Release-sessies

Naast tantrasessies geef ik ook Myofascial Energetic Release-sessies voor als je pijnklachten of seksuele blokkades hebt. MER is een diepe en langzame vorm van bodywork, die zich richt op het ontspannen van verkrampte delen in het myofascie (spierbindweefsel). We gaan op zoek naar de verkrampte delen en door het geven van druk en warmte op deze plekken en het toepassen van ademhaling laten we dit smelten/ontspannen. Net als bij een tantrasessie, geeft MER bevrijding in je seksuele gebied, doordat we de pelvis diep aanraken en daar meer ontspanning komt. Het verschil met tantra is dat we niet met seksuele energie werken.

Fascia is zacht weefsel in het lichaam en is een netwerk dat verbinding heeft in het totale lichaam. Als het fascia verkrampt is, geeft dat pijnklachten en verliest dat het gevoel in je lichaam. Na een MER-sessie voel je meer bewustzijn in je lichaam en geeft dat ook veel energie. Je krijgt ook meer emotioneel inzicht waar je pijn vandaan komt. Het is ook mogelijk om een yoni-release of lingam-release te ontvangen. Hierbij werken we puur op het fascia in deze gebieden.

Wat MER zo mooi maakt is dat de focus ligt op een meditatieve aanraking, met aanwezigheid, acceptatie en liefde. Daarbij wordt alles in afstemming met jou gedaan, zodat de aanrakingen binnen jouw grenzen blijven.

Een release-sessie is ook te combineren met een tantra-sessie.

Ik ben gediplomeerd Myofascial Energetic Release practitioner, dit omvat:
– Level 1 Neck and back, pelvis and breath
– Level 2 Feet, legs and hips (grounding)
– Level 3 Balancing the Pelvic
– Level 4 Releasing the face, cranium, neck and arms
– Level 5 Opening the breath

Myofascial Energetic Release geef ik aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. We werken op een massagetafel in plaats van een matras op de grond.

Testimonial  21-02-2020
Ik vond de MER-sessie bijzonder, de communicatie was goed. Als ik iets voelde in mijn lichaam, dan voelde Saskia het ook al. Soms wilde ik gewoon even wegzakken, maar om goed mijn lichaam  te blijven voelen was het ook belangrijk dat ik met mijn aandacht er bij bleef. Soms voelde ik aan de ene kant van mijn lichaam meer dan aan de andere kant. Het bewegen tussendoor was fijn, dan kon ik me uitrekken en voelde ik meer ruimte. Ik heb wat tips voor thuis mee gekregen, bijvoorbeeld het oprekken van mijn kuitspieren, zodat mijn voeten meer in balans komen. En het meer open leggen van mijn benen, zodat er meer (seksuele) energie kan gaan stromen.
Tip voor anderen is dat ik het achteraf fijn had gevonden als ik nadien niet nog een paar uurtjes had moeten werken. Even thuis met een bakje thee even helemaal niks was lekker geweest. Later die dag was mijn lijf wel bezig hoor. En ging ik lekker chill in nachtstola de dag door brengen 😉

Eunice